Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η Ιδεολογική διάβρωση

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι μη αποτελεσματικές εάν όχι καταστρεπτικές για το μεγαλυτερο μέρος του πληθυσμού. Εξ άλλου εκ του αποτέλεσματος αυτό γίνεται οδυνηρά εμφανές. Ωστόσο, λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ή αρνούνται πεισματικά να δεχθούν, ότι όλα όσα συμβαίνουν διαχρονικά και κυρίως τα τελευταία χρόνια (μέτρα λιτότητας, αποηθικοποίηση, μετανάστευση κλπ) δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή αδράνειας των πολιτικών ή της κυβέρνησης αλλά πραγματοποιούνται εσκεμμένα εις βάρος του λαού, εξυπηρετώντας ένα μεγαλύτερο σχέδιο υποδούλωσης.


"Δεν μπορείς να διαβρώσεις κάποιον που δεν το θέλει"
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις τεχνικές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την υποδούλωση των λαών, μπορούμε να δούμε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα: την ιδεολογική διάβρωση (Ideological Subversion). Η ιδεολογική διάβρωση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που χρησιμοποιούσε η σοβιετική ένωση για να μπορεί να υποδουλώνει (συνήθως χωρις πόλεμο) μικρότερα κράτη και να τα αφομοιώνει σε σοβιετ. Τον τρόπο λειτουργίας της μας τον περιγράφει λεπτομερώς, ο Yuri Alexandrovich Bezmenov ένας πρώην πράκτορας της KGB και φυσικά οι ομοιότητες με τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, είναι πραγματικά τρομακτικές. Σύμφωνα λοιπόν με τον Bezmenov, ιδεολογική διάβρωση (ή αλλιώς "ψυχολογικός πόλεμος", και "δραστικά μέτρα") είναι νόμιμη και δεν έχει καμία σχέση με την λεγόμενη "κατασκοπεία". Εϊναι μια αργή διαδικασία που έχει σαν σκοπό την διάβρωση της αντίληψης της πραγματικότητας ενός λαού σε τέτοιο βαθμό που παρά την πληθώρα πληροφοριών, να μην μπορεί να φτάσει σε λογικά συμπεράσματα τα οποία να μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των οικογενειών, της κοινώτητας και της ίδιας του της πατρίδας. Είναι ουσιαστικά μια μεγάλη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου που διαιρείται σε τέσσερα στάδια:
  1. Αποηθικοποίηση (Demoralization)
  2. Αποσταθεροποίηση (Destabilization)
  3. Κρίση (Crisis )
  4. Κανονικοποίηση (“Normalization”)
Για το πρώτο στάδιο της αποηθικοποίησης χρειάζονται περίπου 15 με 20 χρόνια. Δηλαδή τα ελάχιστα χρόνια που απαιτούνται για να εκπαιδευθεί πλήρως μια νέα γενιά ανθρώπων στην κατάλληλη ιδεολογία. Η επίθεση πραγματοποιείται στις δομές όπου η κοινή γνώμη και οι αξίες ενός λαού σχηματίζονται δηλαδή:
  • Θρησκεία: Ο σκοπός της θρησκείας είναι να κρατάει τους ανθρώπους σε επαφή με το ανώτερο όν, τον δημιουργό του κόσμου. Η πίστη είναι αυτή που δημιουργεί ισχυρούς ανθρώπους, τους οποίους δεν μπορεις ευκολα να τους αλλιώσεις εφόσον έχουν ισχυρές ηθικες αξίες και αρχές που στηρίζονται στο δόγμα αυτό. 
  • Εκπαιδευτικό Σύστημα: Στην εκπαίδευση  γίνεται προσπάθεια προώθησης μαθημάτων και γνώσεων που δεν είναι πρακτικές και δεν μπορούν να ωφελήσεουν ιδαίτερα στην ανάπτυξη των νοητικών δυνατοτήτων των παιδιών
  • Γραφειοκρατική διοικηση: Δημιουργία μιας τεράστιας γραφειοκρατικής μηχανής με κινήματα και συνδικάτα που το ένα αντιμάχεται το άλλο, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην τον ενδιαφέρει το καλο της κοινότητας παρα ο μόνο ο μισθός του 
  • Κοινωνική και ιδιωτική ζωή:  Δίνεται έμφαση στην "Ελεύθερη" σεξουλικότητα, στην ελευθερία χρήσης ουσιών και στις γενικότερες "ελευθερίες" και διασκεδάσεις. Διαβρώνεται σταδιακά ο θεσμός της οικογένειας. 
  • Σύστημα επιβολής του νόμου: Δαιμονοποιούνται όλα τα κινήματα τα οποία μπορούν να απειλήσουν την αποηθικοποίηση και δημιουργούνται νομιμοφανείς νόμοι που την εξυπηρετούν.
  • ΜΜΕ: Ασταμάτητη προβολή ιδεών και απόψεων που εξυπηρετούν τον σκοπό της αποηθικοποίησης. Δαιμονοπίηση των αντίθετων απόψεων. 

Η αποηθικοποίηση σχετίζεται πολύ με την αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, σύμφωνα με την οποία για να μπορέσεις να κερδίσεις έναν αντίπαλο δεν του επιτίθεσαι κατα μέτωπο αλλά αντίθετα χρησιμοποιησείς την δύναμη του με τέτοιο τρόπο ώστε να σε ωφελήσει στην τελική σου επικράτηση. Με την ίδια λογική λοιπόν, η αποηθικοποίηση καταφέρνει να κατευθύνει τις δομές της κοινωνίας με τέτοιο τρόπο ώστε οι ίδιοι οι πολίτες της να συμβάλλουν καταλυτικά στην αυτοκαταστροφή τους. Η διαδικασία της αποηθικοποίησης είναι μη αναστρέψιμη. Για να μπορέσει η κοινωνία να απαλλαγεί από τους "μολυσμένους" ανθρώπους που ουσιαστικά δρουν (χωρις να το ξέρουν) εναντίον της ίδιας τους της πατρίδας, θα πρέπει να περάσουν άλλα 15 ή 20 χρόνια. Για να εκπαιδευθεί η νέα γενιά με ηθική και ιδανικά, και να μπορέσει έτσι να ενεργήσει υπέρ και προς το συμφέρον της κοινωνίας αντιστρέφοντας το κακό που έχει γίνει. Το επόμενο στάδιο είναι η αποστεθεροποίηση. Σε αυτό τιο στάδιο που διαρκεί 2 με 5 χρόνια, δεν έχει σημασία σε ποιά κατάσταση βρίσκεται η κοινωνία. Το μόνο που έχει σημασία για τους πράκτορες της ιδεολογικής διάβρωσης είναι η οικονομία, η άμυνα, οι εξωτερικές σχέσεις και τα οπλικά συστήματα της χώρας. Μετά από την σταθεροποίηση, έρχεται η "κρίση". Τέλος, όταν ολοκληρωθεί και η κρίση, έρχεται η λεγόμενη "κανονικοποίηση" κατα την οποία γίνεται βίαιη αλλαγή των δομών όλου του κράτους που μπορεί να κρατήσει μόνιμα. Ο όρος "κανονικοποίηση" ειναι ειρωνικός και αναφέρεται στην φράση που είχε πεί ο Breznev όταν τα σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία το 1968.


Κλείνω με τις παρατηρήσεις ενός πρόσφατου άρθρο για την βλακοκρατία στην ελλάδα (δυστυχώς σπανίζουν τέτοια άρθα με οξυδέρκεια στο ελληνόφωνο διαδίκτυο).
... Το πρόβλημα είναι πιστεύω, βαθύτερο. Είναι ψυχολογικό. Κάποιος έχει εισχωρήσει στην ψυχή του δυτικού ανθρώπου και την έχει αλλοιώσει ή την έχει διαμορφώσει κατά το δοκούν. Έχει επέλθει εσωτερική διάβρωση. Και αυτό το έργο δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ούτε βέβαια προέκυψε εξ αιτίας του «προσφυγικού». Ούτε αποτελεί έργο αποκλειστικά της τηλεόρασης. Το έργο της ανομίας ενεργείται εδώ και χρόνια ... 
Ακριβώς αυτό. Το έργο της ανομίας ενεργείται εδώ και χρόνια και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία μας έχει περάσει από κάποιου είδους ιδεολογικής διάβρωσης. Μπορούμε κάνοντας παραλληλισμό να δούμε τα στάδια όπως εξελίχθηκαν και εξελίσσονται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα:
  • Αποηθικοποίηση : 1981 - 2004 
  • Αποσταθεροποίηση: 2004 - 2009
  • Κρίση: 2010 - 2016
  • Κανονικοποίηση: ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου